Historie

De blik is gericht op de toekomst. Met aandacht voor historie en behoud van traditie en vakmanschap. Graag blikken we met u terug op het ontstaan van ons bedrijf door stil te staan bij belangrijke mijlpalen en ontwikkelingen. Zo is het ontstaan. In 1920 ligt de basis van ons bedrijf en onze waarden en normen. Dit houden we vast, tot in de eeuwigheid.

De inschrijving van “Electrotechnisch Bureau De Hooge-Gouweloos & Co” bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam vindt plaats in 1920 op 4 oktober. Het bedrijf is dan gevestigd aan de Hartmanstraat 9 in het centrum van Rotterdam.

De organisatie groeit in deze jaren snel naar een omvang van 40 medewerkers en installeert licht- en krachtinstallaties, voornamelijk in kantoren, winkels en bedrijfsgebouwen.

Naast nieuwbouw en renovatie wordt de omvang van service, onderhoud en beheer in de loop der jaren steeds belangrijker. Het bedrijf kent talrijke gerenommeerde opdrachtgevers, zoals de gemeente, de rijksoverheid, het gevangeniswezen, universiteiten en hogescholen, winkels en diverse fabrieken.

1922 Verhuizing van de Hartmanstraat naar de Jacobusstraat 42 in het centrum van Rotterdam. In dit jaar treedt ook J. de Hooge uit het bedrijf.

Als echt Rotterdams bedrijf was Gouweloos na de Tweede Wereldoorlog betrokken bij de wederopbouw in- en rond Rotterdam. Zo spreken de herbouw van de Van Ghentkazerne, de fabriek van Heineken en winkels van Jamin tot de verbeelding.

Op 23 december 1947 overlijdt Daniël Willem Gouweloos Senior op 54-jarige leeftijd. Daniël Willem was een van de oprichters van Gouweloos.

De verhuizing van de Jacobusstraat naar het eigen pand in Rotterdam-Noord aan de Zaagmolenstraat 162 vindt plaats in 1962.

In 1988 wordt de naam “Gouweloos Elektrotechniek B.V.” bij de Rotterdamse Kamer van Koophandel ingeschreven en gaan de aandelen van D.W. (Daan) Gouweloos over aan de heren K. (Koen) Gouweloos en J.F. (Hans) Moerman, die vanaf dat moment tevens de directie voeren.

In 2004 treedt de heer Moerman terug en wordt de heer K. Gouweloos algemeen directeur. De heren M.C. (Marco) van der Leer en H.J. (Hans) van der Meij worden in dat jaar respectievelijk als technisch- en commercieel directeur benoemd en worden tevens medeaandeelhouder. Een jaar later wordt de eerste - inmiddels traditionele - haringparty gevierd.

Op 25 februari 2013 overlijdt de heer ing. D.W. Gouweloos, oud-directeur/eigenaar en commissaris van Gouweloos Elektrotechniek B.V. Daan Gouweloos werd al op heel jonge leeftijd directeur van ons bedrijf. Decennialang was hij de motor en spil en werd gewaardeerd als deskundig bestuurder.

In 2012 en de eerste helft van 2013 zijn de gevolgen van de economische crisis duidelijk merkbaar voor Gouweloos. Door op tijd de bakens te verzetten, is het Rotterdamse Gouweloos in staat krachtiger dan ooit in te spelen op de wensen van onze bestaande en nieuwe klanten. De met alle medewerkers gezamenlijk bepaalde missie en visie is een belangrijke mijlpaal in deze jaren.

De nauwe betrokkenheid en inzet van alle medewerkers en de frisse missie, visie, strategie en strakke organisatie dragen in 2014 bij aan het sterk verbeterde rendement en tevreden trouwe en nieuwe klanten, medewerkers, leveranciers en partners.

In de voorgaande jaren hebben we het wagenpark al deels uitgerust met steeds energiezuiniger wagens. In 2015 dragen we bij aan een beter milieu door de aanschaf van hybride- en volledig elektrische voertuigen en een significante uitbreiding van onze zonnepaneelinstallatie.

Medio 2015 wordt het bestuur van de besloten vennootschap Gouweloos Elektrotechniek gevormd door Koen Gouweloos en Dennis van Bebberen. Inmiddels is Van Bebberen toegetreden als aandeelhouder.

In 2015 bestaat Gouweloos 95 jaar! Hier wordt dit jaar uitgebreid bij stilgestaan. Deze gelegenheid wordt bovendien gebruikt om een nieuwe mijlpaal te slaan met een brede, herkenbare en 'nieuwerwetse' uitstraling. De komende jaren zien we met vertrouwen tegemoet!

In het jubileumjaar 2016 is de nieuwerwetse uitstraling van Gouweloos gepresenteerd. De oude en vertrouwde huisstijl wordt ingeruild voor een nieuwe en herkenbare uitstraling waarmee de vernieuwing van de afgelopen jaren wordt onderstreept.

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background